آیا مردم کشورهای سوییس، آلمان و روسیه قادر به خرید خانه هستند؟، میزان تورم در کشورهایی مانند ایران بر شرایط اقتصادی تاثیر میگذارد و این امر باعث میشود افراد سرمایهگذاریهای هیجانی انجام دهند. سرمایهگذاریهای هیجانی نیز باعث سقوط و رکود میشود و بر اقتصاد کشور تاثیر میگذارد.
قدرت خرید خانه در سوییس و آلمان
سوییس و آلمان به عنوان دو کشور پیشرفته اروپایی آمار عجیبی مبنی بر تعداد صاحبخانهها ارائه میدهند. حتی در ثروتمندترین کشورهای دنیا که قدرت خرید خانه و پس انداز برای شهروندان وجود دارد بیشتر افراد تمایل به اجاره نشینی دارند. رفاه اجتماعی در سوییس و آلمان به عنوان توسعهیافتهترین کشورهای جهان زبانزد است اما اکثر شهروندان تمایلی به خرید خانه ندارند و خانههای اجارهای را ترجیح میدهند.
۵۶ درصد از افراد در کشور سوییس اجارهنشین هستند و از این مساله رضایت دارند. یکی از دلایل رضایت شهروندان از اجارهنشینی ثبات نرخ تورم است. میزان تورم در کشورهایی مانند ایران بر شرایط اقتصادی تاثیر میگذارد و این امر باعث میشود افراد سرمایهگذاریهای هیجانی انجام دهند. سرمایهگذاریهای هیجانی نیز باعث سقوط و رکود میشود و بر اقتصاد کشور تاثیر میگذارد.
در کشورهای اروپایی شرایط و نرخهای ارائه شده برای وامهای بانکی توسط اتحادیه اروپا اعلام میشود و میزان تورم افزایش چندانی در این کشورها ندارد. به همین دلیل بیشتر افرادی که برای خرید خانه پس انداز میکنند در سالهای بعد میتوانند با همان قیمت سالهای گذشته صاحبخانه شوند.
بانکهای اروپایی برای ارائه وامهای مسکن شرایط خاصی را در نظر میگیرند. دوره بازپرداخت وام مسکن در اتحادیه اروپا بر اساس واحد ارزی یورو ۲۵ سال است اما این بازپرداخت با توجه به سن افراد تعیین میشود. سن متقاضی با در نظر گرفتن مدت اقساط نباید از ۷۰ سال تجاوز کند. حداکثر مبلغ وام نیز میتواند تا ۷۰ درصد ارزش ملک خریداری شده باشد و بازپرداخت وام بر اساس توانایی افراد، شرایط کاری و مالی آنها بررسی و تنظیم میشود.
روسیه موفقترین کشور در کاهش آمار اجارهنشینی
روسیه به عنوان یکی از قدرتهای جهان در تمام زمینهها شناخته میشود. این کشور یکی از بهترین کشورها در آمار اجارهنشینی است. در طی سالهای گذشته روسیه ۲۷ درصد از آمار جمعیت اجارهنشین را کاهش داده و صاحب خانه کرده است. به همین دلیل میتوان روند رشد اجارهنشینی را در روسیه منفی دانست.
در حال حاضر تنها ۱۳ درصد از مردم این کشور اجارهنشین هستند و این امر نیز چندان باعث سختی افراد نیست زیرا تنها ۲۱ درصد از درآمد ماهانه افراد صرف مسکن میشود. توسعه اقتصادی و توجه دولت به رفاه مردم این کشور ستودنی است و در طی شش سال گذشته نیز دولت این کشور تلاش اثربخشی در زمینه سطح درآمد مردم و پس انداز و قدرت خرید خانه افراد در این کشور کرده است.